CASAcastino.com

OM OS

Vi erhvervede det mere end 100 år gamle stenhus på bjergsiden af Castino i 2019. Dengang var huset nedrivningsklart og havde været et ubeboet dødsbo i mange år. I 2020-22 har huset undergået total renovering, hvor idag kun ydremurene står tilbage. Der er anlagt pool på bjergsiden med den skønneste udsigt over bjerge og vinmarker. Alt er udført i de bedste materialer af lokale håndværkere med respekt for den originale byggestil med de rå materialer og minimalisme. Byggeprocessen har været ledet af Francesco, geometra med speciale i gamle stenhuse, fra Nizza Monteferatto. 

2018

CASTINO

500 meter over havets overflade i Piemonte, ligger landsbyen Castino ca. 60 kilometer sydøst for Torino og ca. 60 kilometer nordøst for Cuneo. Byen ligger på en højderyg mellem to dale opkaldt efter floderne Bormida og Belbo. Castino er på alle måder i hjertet af Piemonte med vin og gastronomi i den absolutte verdensklasse. Der er flere vingårde i gå-afstand fra huset.

De omkringliggende områder i Langa Barolo, slottet i Grinzane Cavour, bakkerne i  Barbaresco, Nizza Monferrato, Barbera, Canelli og Asti Spumante med de udgravede vinkældrer er nøglesteder indenfor vin, gastronomi og arkitektur. Området er betegnet som UNESCO verdensarv.

Selve Castino er en lille landsby med mulighed for mindre indkøb, frisk bagerbrød, en cafe og at par mindre restauranter. Ved behov for en fantastisk italiensk is eller lidt større indkøb, kører man 10 minutter i bil til Santo Stefano Belbo eller lidt længere til Alba, Aqui Therme eller Nizza Monferatto.

2023

Stemning fra Casa Castino og Piemonte